این خوراکی ها محافظ دندان هستند

تنها جرم گیری یا استفاده از خمیر دندانهای جرم گیر برای تمیز کردن دندانها کافی نیست چرا که پس از مدتی دوباره دندانها جرم میگیرند و نمیتوانید هر لحظه جرم گیری کنید، به دلیل اینکه فرایند حرم گیری اگر در فواصل کوتاه انجام گیرد احتمال دارد به مینای دندان آسیب بزند، اما آیا راه حل جایگزینی وجود دارد.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: دهان شما جایی است که سلامت از آن شروع میشود: هضم، ایمنی و حتی خلق و خو. نیز میتواند با توجه به سلامت و تمیزی دندانهای شما بهبود یابد یا بدتر شود. در حالی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نقش خود را ایفا میکنند، نگهبانان واقعی سلامت دهان و دندان اغلب بیسروصدا روی میز شما مینشینند. آنچه میخورید میتواند مینای دندان را تقویت کند، باکتریها را متعادل کند و نفس شما را مدتها پس از اینکه مسواک را زمین گذاشتید، تازه نگه دارد. برخی از غذاها مانند تیم دفاعی داخلی دهان شما عمل میکنند، ظریف، طبیعی و به طرز شگفتآوری مؤثر. برای آشنایی با ۵ مورد از خوراکیهایی که بدون طعم دارو از دندانهای شما محافظت میکنند، ادامه مطلب را بخوانید.
سیبهای ترد

وقتی مسواک دم دست ندارید، یک سیب میتواند به شما کمک کند. تکههای ترد آن مانند یک اسکراب ملایم عمل میکنند و پلاک و بقایای مواد غذایی را از سطح دندانها پاک میکنند. سیب همچنین حاوی اسید مالیک است، یک اسید آلی ملایم که به طور طبیعی با حل کردن لکههای سطحی، مینای دندان را روشن میکند. برخلاف شیرینیهای چسبناک، سیب به دندانها نمیچسبد یا باکتریهای بد را تغذیه نمیکند.
نکته مهم: حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از مسواک زدن صبر کنید، زیرا اسیدیته سیب مینای دندان را به طور موقت نرم میکند. این مکث به بزاق اجازه میدهد تا کار ترمیم خود را انجام دهد.
پنیر
اگر سیب تمیز میکند، پنیر دفاع میکند. پنیر که سرشار از کلسیم و فسفات است، به بازسازی لایه معدنی که مینای دندان را قوی نگه میدارد، کمک میکند. چربیها دندانهای شما را در یک لایه نازک میپوشانند که آنها را از غذاهای اسیدی و حمله باکتریها محافظت میکند. حتی یک تکه کوچک پنیر میتواند در عرض چند دقیقه pH دهان را افزایش دهد و رشد باکتریهای ایجاد کننده پوسیدگی را دشوارتر کند. به طور خلاصه، کمی پنیر بعد از غذا هم لذتبخش است و هم تضمینکننده. اگر برخی مواقع شام یا صبحانه نان و پنیر میخورید که چه بهتر.
کشک یا ماست
کشک ساده نه تنها برای روده شما مفید است – بلکه بیسروصدا برای لثههای شما نیز مفید است. این ماده که سرشار از پروبیوتیک است، به حفظ تعادل سالم باکتریها در دهان کمک میکند و باکتریهای مسئول پلاک، التهاب و بوی بد دهان را از بین میبرد. پروتئینهای کلسیم و کازئین موجود در کشک همچنین به بازسازی مواد معدنی دندانها و ترمیم علائم اولیه ساییدگی مینای دندان کمک میکنند. یک کاسه کوچک کشک ساده همراه با وعدههای غذایی، معده را خنک میکند، pH را بازیابی میکند و مدتها پس از خوردن آن دهان شما را تازه نگه میدارد.
چای سبز

چای سبز یکی از معدود نوشیدنیهایی است که واقعاً از سلامت دهان و دندان پشتیبانی میکند. راز آن چیست؟ کاتچینها آنتیاکسیدانهایی که باکتریهای عامل پوسیدگی، عفونت لثه و بوی بد دهان را خنثی میکنند. مطالعات نشان میدهد که آنها همچنین التهاب بافت لثه را کاهش میدهند. چای سبز یک مزیت دیگر نیز دارد: حاوی فلوراید است که به تقویت طبیعی مینای دندان کمک میکند. برخلاف چای سیاه، این چای با رنگ دندان مدارا میکند و لکههای عمیقی به جا نمیگذارد. آن را ساده بنوشید. چای سبز به عنوان یک شوینده آبرسان و ضد میکروب برای دهان شما عمل میکند.
دانههای کنجد
دانههای کنجد ریز، مغذی و سرشار از مواد مغذی هستند. جویدن آنها مانند یک پاککننده ریز عمل میکند و پلاک را به صورت مکانیکی از بین میبرد و در عین حال کلسیم، منیزیم و روی را آزاد میکند، همان مواد معدنی که دندانها و لثهها را تقویت میکنند. روغن آنها که در روغنکشی استفاده میشود، به کاهش استرپتوکوک موتانس، که به باکتری اصلی ایجاد پوسیدگی، معروف است. چه آنها را روی سالاد بپاشید، چه آنها را روی نان و شیرینی بریزید یا به همراه صبحانه میل کنید یا به عنوان ارده میل کنید، دانههای کنجد بیسروصدا چیزی را که خمیردندان فقط از آن محافظت میکند، تقویت میکنند.
بیشتر بخوانید:
- چرا بیماری لثه برای بزرگسالان خطرناکتر است؟
- خمیر دندان زغالی برای دندان مفید یا مضر است؟




