Warning: A non-numeric value encountered in /home/teenti/public_html/wp-content/themes/jannah/inc/custom-styles.php on line 1518
«انگشتان مرد مرده»، عجیب‌ترین میوه روی زمین/ عکس - تین و تیتر
آخرین اخبار

«انگشتان مرد مرده»، عجیب‌ترین میوه روی زمین/ عکس

اگر فقط برگ‌ها یا گل‌های درختچه Decaisnea fargesii را ببینید، احتمالاً توجه چندانی به آن نمی‌کنید؛ چرا که شبیه بسیاری از گیاهان دیگر به نظر می‌رسد. اما با رسیدن فصل پاییز، این گیاه دگرگون می‌شود و چیزی پدید می‌آورد که به‌سختی می‌توان از آن چشم پوشید: میوه‌هایی موسوم به «انگشتان مرد مرده».

البته این میوه‌ها واقعاً انگشت انسان‌های مرده نیستند، با‌این‌حال، کافی است نگاهی به آن‌ها بیندازید تا دریابید که چرا این نام برایشان انتخاب شده است. این میوه‌ها ضخیم و کشیده‌اند، رنگی آبی‌خاکستری دارند و چین‌هایی روی سطحشان دیده می‌شود که یادآور بندهای انگشت است. نوک تیزشان نیز اگر کمی چشم‌هایتان را ریز کنید، شبیه ناخنی تیز به نظر می‌رسد.

 

این گیاه خاص نخستین‌بار در سال ۱۸۹۲ میلادی توسط آدرین رنه فرانشه، گیاه‌شناس فرانسوی در مجله Journal de Botanique توصیف شد. او در آن زمان رنگ میوه را «آبی زیبا» خواند و به جای تشبیهش به انگشتان مرد مرده، آن را «مانند کرم‌های آبی بزرگی که از شاخه‌ها آویزان‌اند» توصیف کرد.

نمونه‌ی این گیاه توسط پل گیوم فارژ، مبلغ مذهبی و گردآورنده‌ی نمونه‌های گیاهی، برای فرانشه فرستاده شد و به افتخار او، نام علمی گیاه «فارژی» گذاشته شد. فارژ در دوران مأموریتش در استان سیچوان چین نزدیک به ۴۰۰۰ گونه گیاهی جمع‌آوری کرد. امروزه نیز این گیاه در مناطق کوهستانی چین، تبت و نپال رشد می‌کند و در اقلیم معتدل آن نواحی، درست در فصل مهر یا اکتبر، میوه‌های عجیبش می‌رسند.

اما آیا این میوه قابل خوردن است؟

نام دیگر این میوه‌ی غیرعادی، «میوه سوسیس آبی» است؛ لقبی که شاید از «انگشتان مرد مرده» کمی اشتهابرانگیزتر باشد. با این حال پرسش اصلی این است: آیا می‌توان آن را خورد؟

پاسخ تا حدی مثبت است. اگر پوسته‌ی میوه را باز کنید، دانه‌هایی سیاه و درشت شبیه تخم هندوانه خواهید دید که درون گوشتی شفاف و ژله‌مانند جای گرفته‌اند. تنها همین بخش شفاف خوراکی است، اما طعم آن چندان هیجان‌انگیز نیست و قطعاً شبیه سوسیس هم نیست!

دانیل ماسکوین، مدیر بخش تحقیقات در باغ گیاه‌شناسی دانشگاه بریتیش کلمبیا، درباره‌ی طعم این میوه نوشته است: «طعمی ناخوشایند ندارد، اما بسیار بی‌مزه است. با‌این‌حال، بافت آن جالب و شبیه ژله است.» درمقابل، ولفگانگ اشتوپی، متخصص بذر در باغ گیاه‌شناسی سلطنتی «کیو»، نظر خوش‌بینانه‌تری دارد: «طعم آن را دلپذیر و لطیف یافتم؛ عمدتاً شیرین، با ته‌مایه‌ای از طعم خربزه یا خیار.»

شاید نظرات درباره‌ی مزه‌ی این میوه متفاوت باشد، اما یک چیز قطعی است: «انگشتان مرد مرده» یکی از عجیب‌ترین و مرموزترین میوه‌هایی محسوب می‌شود که طبیعت تاکنون به ما عرضه کرده است. آیا شما جرأت دارید آن را امتحان کنید؟

منبع | خبرفوری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا